Ortheses


Een afwijkende teenstand kan leiden tot klachten. De gewrichten van uw teen kunnen overbelast raken en pijnlijk zijn. Meestal zorgt een afwijkende teenstand voor drukpunten waarop eelt of likdoorns kunnen ontstaan. Eelt kan verwijderd worden, maar omdat de oorzaak (het drukpunt) niet verdwijnt komt het telkens weer terug.

Het doel van een orthese is om de oorzaak weg te nemen zodat de eeltvorming vermindert, of gestopt wordt.


Corrigerende ortheses
Corrigerende ortheses worden gebruikt om uw teen recht te zetten. Dit kan alleen als de gewrichten nog beweeglijk genoeg zijn. De orthese moet gedragen worden totdat uw teen de juiste stand heeft aangenomen.


Drukverdelende ortheses
Als de gewrichten niet beweeglijk genoeg meer zijn voor een corrigerende orthese, dan kan een drukverdelende orthese de druk en wrijving verminderen. Een drukverdelende orthese zal blijvend gedragen moeten worden.


Vervaardiging
Ortheses worden van siliconen(rubber) gemaakt. Een orthese wordt direct op de teen gevormd, hierdoor is een perfecte pasvorm gewaarborgd. Ortheses nemen niet veel extra ruimte in, maar uw schoen moet wel ruim genoeg zijn om uw tenen met orthese er in te laten passen